Nieuwsserver providers

XSNews - Fast Unlimited Premium

nieuwsserver providerrgelijking; usenet provder vergelijking, provider listeMet de groeiende populariteit van Usenet neemt ook het aantal concurrenten op deze groeimarkt toe. Ze strijden allemaal met verschillende download pakketten, newsreader en vrijblijvende testpakketten om de gunst van de user.

Er zijn tal van nieuwsserver  access providers. De keuze is enorm en ze zijn niet allemaal even goed. Tevens heeft niet iedereen hetzelfde nodig. Sommige mensen willen een razendsnelle nieuwsserver met een retentie van 2200+ dagen, terwijl een ander af en toe downloadt en genoeg heeft aan een langzame nieuwsserver met 800 dagen retentie. Het kan allemaal behoorlijk in de uiteindelijke prijs schelen.

usenet provider vergelijking

Snelle nieuwsserver / Usenet provider

Snelle nieuwsserver / Usenet providerEen snelle nieuwsserver is uitstekend als je veel en grote bestanden download.Met een server waarmee je met meer dan 120Mb/sec kan downloaden, duurt het een minuut of 10 voordat je een relatief groot bestand hebt gedownload. Er zijn echter 2 nadelen.

De snelheid van je internetverbinding is het maximum! Een nieuwsserver kan nooit sneller downloaden dan je internetverbinding aankan. Als je een internetverbinding hebt die 10Mb/sec aankan, heb je niets aan een nieuwsserver die 120Mb/sec haalt. De snelheid waarmee je download zal dan nooit meer zijn dan 10Mb/sec.

De prijs: Een ander nadeel is de prijs. Voor een langzame, goedkope nieuwsserver betaal je enkele euro’s per maand. Voor de beste en snelste nieuwsservers ben je toch al gauw een euro 10 – 15 per maand kwijt.

Goedkope nieuwsserver

Goedkope nieuwsserverEen goedkope nieuwsserver hoeft niet per definitie slecht te zijn. Als je een paar keer per week een aantal kleine bestanden downloadt en geen haast hebt, volstaat een simpele nieuwsserver al.

Je bent dan 3 à 4 euro per maand kwijt voor een nieuwsserver waarmee je kan downloaden met ongeveer 4-8 MB/sec. Een nadeel is dat men bij een goedkope nieuwsserver meestal geen gratis proefperiode aanbiedt. Je weet dus van te voren niet waar je aan toe bent.

Een ander nadeel van een goedkope nieuwsserver is het feit dat men zelden SSL aanbiedt. SSL waarborgt de privacy, niemand kan waarnemen wat je downloadt. Het is raadzaam om een nieuwsserver provider op te zoeken die wel SSL aanbiedt.

Provider
Voordelen
Usenet Expert Badge sehr gut
USENEXT-Logo
Usenet Expert Badge sehr gut
Usenet Expert Badge sehr gut
Usenet Expert Badge sehr gut

Test het gewoon eerst!

Kijk naar je wensen en zoek een goed nieuwsserver provider uit, die past bij je download behoeftes. Het is handig om eerst een maandabonnement af te sluiten maar je kan ook kiezen voor een jaarabonnement.

Een jaarabonnement heeft 1 enorm voordeel: je krijgt dan namelijk korting, soms tot wel 50%. Het meest raadzaam is om een server  access provider op te zoeken die een gratis proefperiode aanbiedt.

Je betaalt dan niets, je kan gedurende een paar dagen, weken soms zelfs een maand een bepaalde hoeveelheid data downloaden. Een uitstekende manier om te kijken of de nieuwsserver voldoet aan je verwachtingen.

Bij de Nederlandse access provider XS News kan je 14 dagen lang het maximum uit je internetverbinding halen. Zo kan je perfect je maximum downloadsnelheid testen en bepalen wat je nodig hebt.