Goede of slechte nieuwsserver provider

XSNews - Fast Unlimited Premium

Wie wilt downloaden uit usenet nieuwsgroepen, heeft een nieuwsserver nodig. Er zijn in Nederland en het buitenland talloze goede nieuwsserver providers. usenetHelaas zijn er ook vele providers die een waardeloze nieuwsserver aanbieden. Je betaald de hoofdprijs, voor een dienst die amper werkt en de klantenservice werkt dan meestal ook niet. Waar moet je op letten als je bereid bent om iets te betalen voor een nieuwsserver? Laten we daar eens uitgebreid op ingaan.

Een goede of slechte nieuwsserver provider

Wat is een goede nieuwsserver provider? En wat is een slechte provider? Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten.

 1. Kan je per maand betalen? Of moet je direct een jaarabonnement afsluiten? De slechte usenet providers geven maar om 2 zaken. Zoveel mogelijk klanten winnen en zoveel mogelijk geld verdienen. Een usenet provider die een maand abonnement aanbiedt, weet dat ontevreden klanten weglopen na de versteken maand.

 2. Is er een klantenservice? En hoe kan je ze bereiken? Als een usenet provider een klantenservice heeft die middels email, een ticket centrum en misschien zelfs telefoon bereikbaar is, heb je meestal met een goede klantenservice te maken.

  Maar dat zegt vaak helemaal niets. Er zijn providers die je alleen kan bereiken middels een peperduur 0900 nummer. Na een half uur wachten krijg je dan een digibeet aan de lijn die je uitmaakt voor een idioot en je zo lang mogelijk aan de lijn houd, wat je een euro per minuut kost.

  Er zijn bedrijven die alleen middels een ticketcentrum werken. Usenetserver.com, Easynews.com en newshosting.com zijn enkele voorbeelden. Ondanks het feit dat men alleen middels een ticketcentrum werkt, wordt je snel, gericht en klantvriendelijk geholpen.

  De manieren waarop je een nieuwsserver provider kan bereiken zegt dus niet zo veel. Eigenlijk kan je maar 1 ding doen om de kwaliteit van een klantenservice te testen. Sluit een maand abonnement af. Neem contact op met een vraag. Kijk goed hoe men je helpt.

 3. Prijs en kwaliteit zijn natuurlijk erg belangrijk, retentie en snelheid. Voor slechts 2 euro per maand kan je al een nieuwsserver proberen. Een nadeel is dan wel dat je geen hoge downloadsnelheden moet verwachten en de retentie is vaak ook niet erg hoog.

  Opzich helemaal niet slecht als je weinig download of geen snelle verbinding nodig hebt. Er zijn providers die exact hetzelfde aanbieden. Ze vragen geen 2 euro voor een nieuwsserver met dezelfde mogelijkheden, nee, ze durven bedragen van 300,- per jaar te bereken.

  Kijk dus goed naar de verhouding tussen retentie en snelheid. Ook het aantal gedekte usenet nieuwsgroepen is belangrijk. Als een provider minimaal 100.000 nieuwsgroepen dekt, is dat redelijk goed. Minder, niet doen.

 4. Take down verzoeken… DMCA. Sommige copyright organisaties sturen aan de lopende band takedown verzoeken naar nieuwsserver providers. Sommige nieuwsserver providers sturen die verzoeken naar een advocaat of de papierversnipperaar. Een risico is dat ze erg veel gedonder krijgen en moeten sluiten…

  Veel providers handelen onmiddellijk, ze voldoen direct aan een ieder takedown verzoek. Gevolg is dat je een interessante download ziet maar er niet kan bijkomen met hun nieuwsserver. Ook dit kan je het beste controleren door eerst een maand of proefabonnement af te sluiten om te kijken wat men biedt.

  Erg kwalijk kan je het een usenet provider niet nemen. Als ze niet voldoen aan take down verzoeken, verliezen ze een eventuele rechtzaak vrijwel altijd, waardoor ze kunnen sluiten.

Het advies is dus vrij simpel. Test een usenet provider eerst. Test de nieuwsserver en de klantenservice. Je hoeft je niet gelijk vast te leggen aan een maandabonnement. Er is een andere manier, een gratis nieuwsserver.

Gratis nieuwsserver

Het lijkt te mooi om waar te zijn maar je kan een gratis nieuwsserver verkrijgen. Providers die opzoek zijn naar nieuwe klanten en een goede dienst aanbieden weten dat een gratis nieuwsserver proefperiode ze uiteindelijk alleen maar meer klanten oplevert. Betaal dus niet zomaar.

Ook niet voor een maand. Probeer het gewoon eerst gratis. De meeste nieuwsserver providers op deze website bieden een gratis nieuwsserver aan die je mag testen. Sommige gedurende 7 dagen, anderen voor een hele maand. 

Er zijn ook tal van providers die een nieuwsserver aanbieden voor een habbekrats. Zo kan je bij providers die een nieuwsserver aanbieden met een lage retentie en langzame downloadsnelheden al een nieuwsserver afnemen voor 3,00 per maand. Bevalt het niet dan ben je er na een maand vanaf.