Spotnet

XSNews - Fast Unlimited Premium

Als je wilt downloaden uit usenet nieuwsgroepen heb je een nieuwsserver nodig. Met een gratis nieuwsserver die je een week of maandje kan proberen, kan je weinig als je geen download programma hebt. Spotnet is dan de oplossing. Spotnet is een alles-in-1 oplossing, erg handig voor beginnende downloaders en mensen die het gewoon simpel willen houden.

Downloaden van Spotnet

Spotnet is een gratis usenet download programma, gemaakt voor Windows besturingssystemen. Je kan Spotnet geheel gratis downloaden en daarna installeren. Het downloaden is een kwestie van seconden tot minuten afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Je kan Spotnet hier downloaden.

Spotnet installeren, heb geduld… veel geduld!

Het downloaden is een kwestie van seconden tot minuten.

spotnet nieuwsserver instellen

Spotnet nieuwsserver instellingen

Helaas is het daadwerkelijk installeren en wachten tot Spotnet gebruiksklaar is, een kwestie van wachten, soms talloze uren.

Het usenet download programma moet namelijk alle spots (zaken die je kan downloaden) en de reacties van gebruikers downloaden. Dat kan vele, vele uren duren.

Tijdens het installeren wordt gevraagd om je nieuwsserver logins. Veel mensen begrijpen niet wat ze daar moeten invullen en lopen dan vast. Je hebt een nieuwsserver nodig. Als je niet weet wat een nieuwsserver is of nog geen nieuwsserver hebt, kan je het beste op onze pagina over nieuwsservers kijken. Het is mogelijk om een gratis nieuwsserver uit te proberen voor enkele dagen of zelfs een maand.

Je moet je nieuwsserver adres invullen en het wachtwoord dat daarbij hoort. Het adres en wachtwoord krijg je van je nieuwsserver provider. Als je het nieuwsserver adres en wachtwoord hebt ingevuld, kan je aan de slag. Spotnet gaat alles downloaden, de spots, reacties, de gehele Spotnet database. Dat kan uren en uren duren. Als Spotnet eenmaal bezig is, kan je gerust een paar uur wat anders gaan doen.

Zoeken en downloaden met Spotnet

Het mooiste van Spotnet is dat het een alles-in-1 usenet programma is. Na het eeuwigdurende installatie proces, kan je alles met Spotnet. Stel, je wilt een bepaalde film hebben om direct op een gewone DVD te branden.

Je zoekt dan naar de film, kijkt of het formaat DVD5 is, en drukt op de knop blauwe knop genaamd download rechts bovenin. Daarna begint Spotnet te downloaden met de nieuwsserver die je gebruikt. Je kan in het tabblad ‘Downloads’ zien hoe ver je download (spot) al binnen is.

Uitpakken en repareren

Met Spotnet kan men meer dan alleen zoeken en downloaden. SpotNetNadat een download is voltooit gaat Spotnet het gedownloade bestand voor je uitpakken. Soms is het bestand niet helemaal compleet, dit heeft bijna altijd te maken met het vermogen van de nieuwsserver die je gebruikt.

Spotnet probeert incomplete en beschadigde download te repareren, zodat het download programma de het gedownloade bestand daarna alsnog voor je kan uitpakken. De bestanden die worden uitgepakt zijn bijna altijd .rar bestanden, de reparatie bestanden, die een poster upload zijn .par bestanden.

Als je regelmatig meemaakt dat een bestand (film of iets dergelijks) niet te repareren of te downloaden is, dan ligt dat aan je nieuwsserver. Kijk in dat geval naar een andere nieuwsserver provider. Het beste kan je eerst een gratis nieuwsserver proberen zodat je zeker weet of die provider wel een degelijke nieuwsserver aanbiedt.