Nieuwsgroepen

XSNews - Fast Unlimited Premium

NIEUWSGROEPENNieuwsgroepen wat zijn dat eigenlijk?

Usenet is een enorm netwerk, opgedeeld in talloze groepen. Die groepen noemt men nieuwsgroepen. Er zijn ontzettend veel nieuwsgroepen (200.000+). Iedere nieuwsgroep heeft een eigen thema, sommige nieuwsgroepen zitten vol met films, andere gaan over politieke onderwerpen.

Sommige nieuwsgroepen zijn gewijd aan een land, zo zijn er veel Nederlandse nieuwsgroepen. In Nederlandse groepen vind je vaak Nederlandse muziek, Nederlandse films of films die in het Nederlands ondertiteld zijn. Sommige groepen zijn gewijd aan een thema, manga, voetbal, software, Nederlandse films of muziek, noem het op en er is een nieuwsgroep voor.

De grootste Usenet Nieuwsgroepen

Als je video’s, audio en games wilt downloaden zijn niet alle groepen even handig. Sommige nieuwsgroepen zijn meer bedoeld om tekstbestanden in up te loaden of down te loaden, mensen delen informatie over tal van zaken.De beste en grootste usenet nieuwsgroepen zijn gevuld met films, series, games, muziek en ebooks.

Er is dus van alles te vinden in usenet nieuwsgroepen. De grootste usenet nieuwsgroepen zijn erotica, boneless en cores. In de grootste nieuwsgroepen wordt meestal van alles gepost, je kan er dus films, games, muziek, e.d uit downloaden.

Usenet Nieuwsgroepen doorzoeken

Er zijn namelijk handige websites en programma’s waarmee je een zoekopdracht kan invoeren en gelijk weet waar je iets kan downloaden. Als je het programma Spotnet gebruikt en met Spotnet gaat zoeken, hoef je alleen maar op de download knop te drukken. Spotnet downloadt alles voor je uit de juiste nieuwsgroep, waarna je GTST direct kan bekijken of streamen.

Je hoeft je dus helemaal niet bezig te houden met nieuwsgroepen, tegenwoordig doen allerlei handige websites en programma’s dat voor je. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen, welke website of welk programma je het prettigst vindt om mee te downloaden uit usenet nieuwsgroepen.

Welke usenet nieuwsgroepen ondersteunt je nieuwsserver?

Als je wilt downloaden uit usenet nieuwsgroepen heb je naast een download programma, zoals Momentum & Spotnet, een nieuwsserver nodig.
Met een goede nieuwsserver kan je bestanden downloaden die jaren geleden zijn gepost, in alle nieuwsgroepen.

Met een slechte nieuwsserver kan je alleen bestanden downloaden die enkele weken geleden zijn gepost, uit een paar nieuwsgroepen. Als je snel wilt downloaden en toegang wilt hebben tot alles wat er te vinden is in usenet nieuwsgroepen is het belangrijk dat je een goede nieuwsserver hebt.
Veel nieuwsserver diensten bieden een gratis trial aan, je mag dan gedurende een bepaalde tijd een nieuwsserver proberen.

Bevalt het, dan kan je na de trial klant worden voor een maand of jaar.Een nieuwsserver hoeft niet veel te kosten, voor een paar euro per maand kan je al een goede nieuwsserver huren. Sommige nieuwsserver diensten dekken niet alleen alle nieuwsgroepen, ze geven je ook de mogelijkheid om super snel te downloaden.

In bepaalde gevallen kan je dan een hele blu-ray film downloaden binnen een halfuur, een CD in minder dan een minuut. De goedkoopste nieuwsserver diensten kosten 3 euro per maand, de beste en snelste nieuwsserver diensten rekenen 1 a 10 euro per maand. Maar vele nieuwsserver providers zijn gratis te testen, wat erg handig is, je kan dan eerst kijken of de nieuwsserver bij je past.