Nieuwsserver

XS News

Als je verschillende bestandsformaten uit usenet nieuwsgroepen wilt downloaden heb je een nieuwsserver nodig. Het is eigenlijk niets meer dan een server, genaamd een NNTP server, waarmee je  toegang krijgt tot nieuwsgroepen en waarmee  je kan downloaden.
Er zijn vele soorten nieuwsservers. Met sommige servers kan je razendsnel downloaden en met goedkopere nieuwsserver kan je minder en langzamer downloaden. Met de beste nieuwsservers kan je niet alleen nieuwe bestanden maar ook oudere bestanden razendsnel downloaden, uit alle nieuwsgroepen. Sommige internetproviders bieden een NNTP server aan, je kan dan gratis downloaden. Er zijn ook gratis nieuwsservers, alleen zijn die niet geschikt om bestanden en dergelijke mee te downloaden.

Gratis nieuwsserver

Gratis nieuwsservers zijn erg geschikt om tekstbestanden mee te uploaden of downloaden.Helaas zijn gratis NNTP servers niet geschikt als om grote bestanden mee te downloaden. Als een gratis nieuwsserver wel in staat is om grote bestanden te downloaden zijn de downloadsnelheden vaak erg laag. De retentie is niet meer dan een paar dagen, waardoor je een heel groot bestand die een week geleden is geüpload naar een nieuwsgroep niet kan downloaden.

Internet providers nieuwsserver

Enkele internet providers bieden ook een nieuwsserver aan. De downloadsnelheden zijn vaak erg laag en de retentie is buitengewoon slecht, het is vaak niet mogelijk om een bestand te downloaden dat een paar weken eerder is geüpload.
De meeste internet providers hebben geen of een slechte NNTP server omdat ze de bandbreedte in de hand willen houden. Als al hun klanten gebruik zouden maken van een snelle NNTP server waarmee ze bestanden kunnen downloaden die 4 jaar geleden zijn geüpload, zou het netwerk overbelast raken.

Betaalde nieuwsserver

Gratis nieuwsservers en nieuwsservers van internet providers werken niet goed zoals je misschien al begrijpt. Als je snel een groot bestand wilt downloaden, die misschien al 4 jaar geleden is geüpload, is een betaalde NNTP server de uitkomst. Voor een paar euro, in het ergste geval 8 euro per maand, heb je een uitstekende nieuwsserver waarmee je dag en nacht kan downloaden.
Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een nieuwsserver ben je voor 4 euro per maand klaar, je kan dan bestanden downloaden die tot 2 jaar geleden zijn geüpload met een snelheid van ongeveer 10Mb/sec.

Indien je een hele snelle nieuwsserver wilt, waarmee je een bestand van 6GB met een snelheid van 30MB/sec binnen 4 minuten kan downloaden, die meer dan 4 jaar geleden is geüpload ben je een euro of 8 per maand kwijt. Wat je maar verkiest, met een betaalde NNTP server heb je voor een kleine maandelijkse bijdrage toegang tot de alle content op de nieuwsgroepen.

Nieuwsserver gratis proberen

Het mooiste van betaalde nieuwsserver providers is dat ze vaak een gratis trial aanbieden, zoals de Nederlandse aanbieder XS News. Je mag gedurende een bepaald aantal weken gratis downloaden, zodat je kan kijken of je de nieuwsserver dienst bij je past.

Is het niets? Dan zeg je de nieuwsserver op. Je kan dan gewoon verder zoeken naar een andere nieuwsserver dienst die wel bij je past.
Een nieuwsserver dienst die misschien ook een gratis trial aanbiedt! Er zijn ontzettend veel nieuwsserver diensten die je geheel gratis en vrijblijvend kan proberen, sommige bieden een trial aan waarbij je een maand lang meer dan 150 GB mag downloaden, helemaal gratis.