Nieuwsserver

XSNews - Fast Unlimited Premium

NieuwsserverAls je verschillende bestandsformaten uit usenet nieuwsgroepen wilt downloaden heb je een nieuwsserver nodig. Het is eigenlijk niets meer dan een server, genaamd een NNTP server, waarmee je  toegang krijgt tot nieuwsgroepen en waarmee  je kan downloaden.

Er zijn vele soorten nieuwsservers. Met sommige servers kan je razendsnel downloaden en met goedkopere nieuwsserver kan je minder en langzamer downloaden. Met de beste nieuwsservers kan je niet alleen nieuwe bestanden maar ook oudere bestanden razendsnel downloaden, uit alle nieuwsgroepen.

Sommige internetproviders bieden een NNTP server aan, je kan dan gratis downloaden. Er zijn ook gratis nieuwsservers, alleen zijn die niet geschikt om bestanden en dergelijke mee te downloaden.

Gratis nieuwsserver

Gratis nieuwsservers zijn erg geschikt om tekstbestanden mee te uploaden of downloaden.Helaas zijn gratis NNTP servers niet geschikt als om grote bestanden mee te downloaden.

Als een gratis nieuwsserver wel in staat is om grote bestanden te downloaden zijn de downloadsnelheden vaak erg laag. De retentie is niet meer dan een paar dagen, waardoor je een heel groot bestand die een week geleden is geüpload naar een nieuwsgroep niet kan downloaden.

Internet providers nieuwsserver

Internet providers nieuwsserverEnkele internet providers bieden ook een nieuwsserver aan. De downloadsnelheden zijn vaak erg laag en de retentie is buitengewoon slecht, het is vaak niet mogelijk om een bestand te downloaden dat een paar weken eerder is geüpload.

De meeste internet providers hebben geen of een slechte NNTP server omdat ze de bandbreedte in de hand willen houden. Als al hun klanten gebruik zouden maken van een snelle NNTP server waarmee ze bestanden kunnen downloaden die 4 jaar geleden zijn geüpload, zou het netwerk overbelast raken.

Betaalde nieuwsserver

Gratis nieuwsservers en nieuwsservers van internet providers werken niet goed zoals je misschien al begrijpt. Als je snel een groot bestand wilt downloaden, die misschien al 4 jaar geleden is geüpload, is een betaalde NNTP server de uitkomst.

Voor een paar euro, in het ergste geval 8 euro per maand, heb je een uitstekende nieuwsserver waarmee je dag en nacht kan downloaden.

Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een nieuwsserver ben je voor 4 euro per maand klaar, je kan dan bestanden downloaden die tot 2 jaar geleden zijn geüpload met een snelheid van ongeveer 10Mb/sec.

Indien je een hele snelle nieuwsserver wilt, waarmee je een bestand van 6GB met een snelheid van 30MB/sec binnen 4 minuten kan downloaden, die meer dan 4 jaar geleden is geüpload ben je een euro of 8 per maand kwijt. Wat je maar verkiest, met een betaalde NNTP server heb je voor een kleine maandelijkse bijdrage toegang tot de alle content op de nieuwsgroepen.

Betaalde nieuwsservers gratis proberen?

XSNews test gratisEr zijn ontzettend veel nieuwsserver providers en natuurlijk zoeken ze allemaal nieuwe klanten.

De beste Betaalde nieuwsserversmanier om nieuwe klanten te werven is door de klant de dienst eerst gratis te laten proberen.

Als iemand een nieuwsserver gratis kan proberen, en de dienst bevalt, wordt iemand misschien een betalende klant.

Er zijn een aantal uitstekende nieuwsserver providers die een gratis proefperiode aanbieden, ook wel een usenet trial genaamd. Enkele van de beste usenet providers die je gratis kan proberen vind je hier.

Betaalde nieuwsservers, abonnement afsluiten?

Als je een nieuwsserver hebt geprobeerd en tevreden bent, kan je het proefabonnement overzetten in een betaald abonnement. Het voordeel is dat je na de proefperiode precies weet wat je van een nieuwsserver kan verwachten. Misschien denk je, dan mag ik me scheel gaan betalen aan een nieuwsserver?

Een betaalde nieuwsserver is niet duur! Als je weinig downloadt en een langzame internetverbinding hebt, zijn er al nieuwsservers te vinden voor een paar euro per maand.

Heb je een snelle verbinding, download je veel, misschien wel complete HD video’s, dan heb je een wat zwaardere nieuwsserver nodig. Voor een kleine tien euro per maand kan je dan dag en nacht downloaden, met onbeperkte downloadsnelheden.

Per maand of per jaar betalen?

Betaalde nieuwsservers per jaar

Betaalde nieuwsservers per jaarAls je een nieuwsserver abonnement afsluit voor een jaar ben je natuurlijk veel goedkoper uit dan wanneer je een maand abonnement afsluit.

Providers geven je korting, ze hebben minder administratieve rompslomp en weten dat je een trouwe klant bent.

Na een lidmaatschap van een jaar bieden ze je meestal een nieuw jaarabonnement aan, tegen nog lagere prijzen, in de hoop dat je klant blijft. Een jaarabonnement heeft dus zijn voordelen.

Betaalde nieuwsservers per maand

Betaalde nieuwsservers per maandWil je liever per maand betalen en niet vastzitten aan een jaarabonnement? Dat kan natuurlijk ook! 

Een maand abonnement heeft als voordeel dat je iedere maand kan opzeggen, ik ga toch eens bij een andere provider kijken.

Daarnaast hoef je niet in een keer de kosten voor een heel jaar te voldoen, je kan gewoon per maand betalen.

Handig als je een beperkt budget hebt en toch graag download uit usenet nieuwsgroepen.

Nieuwsserver gratis proberen

Het mooiste van betaalde nieuwsserver providers is dat ze vaak een gratis trial aanbieden, zoals de Nederlandse aanbieder XS News.

Je mag gedurende een bepaald aantal weken gratis downloaden, zodat je kan kijken of je de nieuwsserver dienst bij je past. Is het niets? Dan zeg je de nieuwsserver op. Je kan dan gewoon verder zoeken naar een andere nieuwsserver dienst die wel bij je past.

Een nieuwsserver dienst die misschien ook een gratis trial aanbiedt! Er zijn ontzettend veel nieuwsserver diensten die je geheel gratis en vrijblijvend kan proberen, sommige bieden een trial aan waarbij je een maand lang meer dan 150 GB mag downloaden, helemaal gratis.