Spotnet foutmelding

XSNews - Fast Unlimited Premium

Spotnet foutmeldingen komen wel eens voor. Het is immers het meest gebruikte en geliefde Usenet Spotnet foutmeldingendownload programma, niet iedere computer of nieuwsserver is hetzelfde. Ook niet iedere gebruiker. Soms worden zaken verkeerd ingesteld waardoor er allerlei Spotnet foutmeldingen kunnen verschijnen. Wij hebben de meest voorkomende Spotnet foutmeldingen voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit je Spotnet foutmelding ertussen en vind je een passende oplossing!

Ben je nog niet bekend met Spotnet en wil je het beste usenet download programma leren kennen? Kijk dan even naar onze Spotnet handleiding. Als je er niet uitkomt of geen zin hebt om te lezen kan je onderaan de pagina een instructie video bekijken waarin je precies leert hoe Spotnet werkt.

Foutmelding Spotnet? De beste oplossingen op een rijtje!

Spotnet is een fantastisch usenet download programma maar ja,  het is een programma en daarom kunnen er wel eens foutmeldingen ontstaan. Dat kan aan van alles liggen. Het besturingssysteem dat je gebruikt, je nieuwsserver, de manier waarop je nieuwsserver is ingesteld, andere programma’s die de werking van Spotnet belemmeren, een firewall die Spotnet er niet doorlaat of een anti-virus programma dat moeilijk doet. Een ding is ten tijden van dit schrijven zeker. Spotnet is absoluut virusvrij en malware vrij, als je anti-virus programma moeilijk doet, dan is dat ten onrechte.

Spotnet 430 foutmelding

De foutmelding melding in het Engels: “430 No Such Article”. Als Spotnet met een 430 foutmelding aankomt, heeft dat altijd te maken met je nieuwsserver provider. Er kunnen wel verschillende oorzaken zijn. Het bestand dat je wilt downloaden, bijvoorbeeld een film, is verwijderd. In sommige gevallen heeft je nieuwsserver provider het bestand verwijderd i.v.m. copyright gesodemieter. 

De provider moest het offline halen. Het komt echter vaker voor dat de retentie van je nieuwsserver niet voldoende is en dat je daarom een 430 foutmelding krijgt van Spotnet. De oplossing voor een 430 foutmelding is vrij simpel, je hebt een andere nieuwsserver provider nodig.

Als je een Spotnet 430 foutmelding krijgt, betekend dat, dat een bepaald bestand niet voorkomt binnen de nieuwsserver die je gebruikt. Dat kan zijn omdat de retentie slecht is, een nieuwsgroep niet gedekt is, of omdat je nieuwsserver provider het bestand heeft verwijderd. Zoek een nieuwsserver provider met meer retentie. Vaak zijn dat de iets duurdere nieuwsserver providers (5 a 20 euro per maand).

Spotnet 502 foutmelding

De foutmelding wordt in het Engels als volgt weergegeven: “502 zuthentication Failed”. Dit houdt in dat je logingegevens niet kloppen. Controlleer of je de juiste gegevens hebt ingevoerd. Je krijgt van een nieuwsserver provider altijd 3 zaken.

 1. Een loginnaam, dat kan ook een email adres zijn
 2. Een wachtwoord, dat bij de nieuwsserver hoort
 3. Een nieuwsserver adres. (dat ziet er zo uit: news.nieuwsserver.com)

Indien je een zeker weet dat je de gegevens juist hebt ingevuld, kan je het beste even wachten. Soms, met name als je je net voor een nieuwsserver hebt aangemeld, kan het even duren voordat de gegevens bezonken zijn en de nieuwsserver echt werkt. 

Als je na een half uur, uiterlijk een uur nog steeds deze foutmelding hebt moet je even contact opnemen met je nieuwsserver provider.
Je kan immers geen verbinding maken met je nieuwsserver en hebt er dus ook niets aan.

Foutmelding 903 Spotnet

De foutmelding is in het Engels: “an attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions 903”.

Spotnet foutmelding

Deze Spotnet foutmelding is bijna altijd vrij snel en makkelijk op te lossen, mits je de volgende stappen volgt.  Oplossing voor een 903 foutmelding:

 

 • Ga naar de startknop in Windows, en druk erop zodat het menu uitklapt. (links onderin het beeldscherm)
 • Vul in “cmd” om MS-DOS te openen.
 • Nu MS-DOS geopend is moet je het volgende invullen, met spaties, in een keer: netsh winsock reset
 • Het probleem moet nu verholpen zijn.

931 foutmelding Spotnet

De foutmelding in het Engels is: “The connection attempt timed out, or the connection host has failed to respond”.

Er zijn helaas meerdere redenen waarom deze Spotnet foutmelding kan ontstaan en dus ook meerdere mogelijke oplossingen. Hieronder lopen we alle mogelijke oorzaken door, hopelijk vindt je een passende oplossing.

 • Mogelijk wordt de verbinding met je nieuwsserver geblokkeerd door je firewall of router. Kijk of Spotnet wordt geblokkeerd in je firewall of router. Weet je niet hoe je een programma toegang moet geven om door je firewall te gaan? Lees dan deze handleiding even.
 • Open in de Spotnet installatiemap het bestand ‘servers.xml’. Blader even naar de map waar Spotnet is geïnstalleerd en open ‘servers.xml’ met kladblok. Zoek naar de juiste regels en voer je nieuwsserver gegevens in, in plaats van diegene die er al staan.
 • Vaak helpt het om Spotnet’s kleine broertje erbij te halen. Installeer SpotLite. Je kan het usenet programma hier downloaden. Zet Spotlite aan en open Spotnet. Mogelijk lost dit het probleem op.

Foutmelding 950 Spotnet

In het Engels krijg je de volgende foutmelding: “Could not connect with the server”. Spotnet kan geen contact leggen met je nieuwsserver, hiervoor zijn 2 mogelijke redenen.

 1. Je nieuwsserver provider is offline door mogelijke technische problemen.
 2. Het nieuwsserver adres dat je hebt ingevuld is incorrect, controleer dat even.

Foutmelding 952 Spotnet

De foutmelding wordt in het Engels weergegeven als: “Socket_connect configuration system failed to initialize”. Dit is geen simpel probleem, het is de lastigste foutmelding van alle foutmeldingen die Spotnet kan ophoesten. Hopelijk kom je er toch uit, volg de onderstaande stappen nauwkeurig.

 • Ga naar het configuratie scherm in Windows, heb je een Engelse versie van Windows, ga dan naar Control Panel.
 • Zoek binnen het configuratie scherm naar ‘Programma’s en onderdelen’, in het Engels, ‘Programs’
 • Neem de eerste, ‘oorspronkelijke staat van .NET Framework 4 Client Profile herstellen’
 • Wacht een tijdje, en reboot je computer daarna, als dit wordt gevraagd.

In sommige gevallen wil het helpen om het .NET Framework 4 opnieuw te installeren. Download .NET Framework 4 hier.

De ergste Spotnet nieuwsserver foutmeldingen

Misschien is het je opgevallen dat bijna alle foutmeldingen die Spotnet weergeeft, foutmeldingen zijn die door een nieuwsserver worden veroorzaakt. De juiste instellingen, firewalls, providers die technische problemen hebben, het kan van alles zijn. 

Als je bestanden niet kan downloaden omdat je een 430 foutmelding krijgt, zoek dan naar een andere nieuwsserver provider. Komt foutmelding 950 vaak voor in Spotnet of is deze niet op te lossen? Zoek ook dan naar een andere nieuwsserver provider.

Er zijn talloze nieuwsserver providers die een gratis nieuwsserver aanbieden, probeer het eens en kijk of je dan met dezelfde problemen zit. Werkt het bij een andere provider wel? Dan weet je dat je je vorige nieuwsserver provider vaarwel moet zeggen.