Nzbserver alternatief voor Spotnet

XSNews - Fast Unlimited Premium

NZBSERVER alternatief voor spotnetMisschien ken je het usenet programma Spotnet maar vind je het niet prettig werken. Spotnet heeft een aantal nadelen. Zo moet je Spotnet op iedere computer die je gebruikt installeren, de reacties van gebruikers zijn soms erg associaal en slechte spots worden nooit verwijderd. Ook kom je vaak spam tegen tussen de reacties en in de spots zelf. Wat is een goed alternatief voor Spotnet? Nzbserver!

Nzbserver, het beste alternatief voor Spotnet

Nzbserver is een gewone website. Op nzbserver kom je hetzelfde tegen als op Spotnet. Het grote voordeel van nzbserver is dat je niets hoeft te installeren. Je hebt een internetverbinding nodig en dan kan je kijken of er interessante spots zijn.

Er is weinig spam, de reacties van gebruikers zijn over het algemeen vriendelijk en veel uploaders, ook wel spotters, zijn ‘whitelisted’ wat betekend dat ze zeer betrouwbaar geacht worden, ze uploaden geen rotzooi.

Nadelen van nzbserver

Helaas heeft nzbserver ook een aantal beperkingen, nadelen dus. Een nadeel van nzbserver is dat het slechts een website is. Je kan zoeken wat ontzettend handig is. Het is mogelijk om het NZB bestand van een spot te downloaden.

Maar daarvandaan heb je een aantal andere zaken nodig. Het NZB bestand moet geladen worden in een usenet download programma, genaamd een newsreader. Grabit en SABnzbd zijn de meest gangbare en bekende newsreaders, deze zijn gratis te gebruiken.

Als je een spot hebt gevonden op nzbserver, een usenet download programma hebt zoals Grabit of SABnzbd, dan heb je nog maar 1 ding nodig, een nieuwsserver. Indien je nog geen nieuwsserver hebt, kan je gratis een nieuwsserver proberen, er zijn vele nieuwsserver providers die je gratis en vrijblijvend een nieuwsserver laten testen.

Een spot downloaden van nzbserver, stap voor stap

Eerst een nieuwsserver zoeken en de nieuwsserver logins opslaan

Het handigste is het om eerst opzoek te gaan naar een nieuwsserver. Nogmaals, indien je geen nieuwsserver hebt kan je er één proberen. Bijna alle nieuwsserver access providers op deze website, bieden een gratis proefperiode aan.

Kost niets, je zit nergens aan vast, een handige manier om te kijken of het werkt. Als je eenmaal een nieuwsserver hebt en van je access provider de bijbehorende nieuwsserver logins hebt gekregen, kan je een usenet download programma installeren. Dat is zo gedaan.

Usenet download programma kiezen, een newsreader

Je kan kiezen uit talloze usenet download programma’s maar de beste 2 zijn Grabit en SABnzbd. Grabit is gemaakt voor Windows en moet zoals een ieder programma geïnstalleerd worden, je krijgt een desktop icoontje. SABnzbd werkt op ieder besturingssysteem, het is namelijk een programma dat in de browser draait.

Sommige mensen vinden Grabit fantastisch, andere mensen kiezen voor SABnzbd. Het is maar net wat je wilt, je kan ze allebei proberen, beide programma’s zijn namelijk helemaal gratis te gebruiken. Als je een newsreader hebt, kan je aan de slag. Veel mensen lopen vast bij het instellen van de nieuwsserver gegevens.

Nieuwsserver inloggen

Als je een nieuwsserver neemt, geeft de nieuwsserver provider door wat je logins zijn. Dat is een login naam (soms is dat je email adres) en een wachtwoord. Daarnaast krijg je altijd een nieuwsserver adres. Een nieuwsserver adres ziet er meestal zo uit: news.nieuwsserver.com

Je moet je gebruikersnaam, wachtwoord en nieuwsserver adres invoeren in een usenet download programma. Je kan er voor kiezen om bepaalde poorten te gebruiken als de nieuwsserver provider dat doorgeeft maar dat hoeft meestal niet, de standaard poort voor nieuwsservers is 119.

De newsreader gaat na het invoeren van de juiste instellingen alle nieuwsgroepen ophalen die voorkomen in de nieuwsserver. De nieuwsserver werkt, het usenet download programma is correct ingesteld, je kan nu gaan zoeken en downloaden!

Downloaden met behulp van de nzbserver website

Je hebt een usenet download programma en de nieuwsserver gegevens zijn op de juiste manier ingevuld. Het is tijd om te gaan zoeken naar een leuk bestand en deze te downloaden! Ga naar deze website  (nzbserver.com) en gebruik de zoekfunctie.

Aan de rechterkant kan je kiezen voor het soort bestand, films, games, muziek, etc. Als je een leuk bestand hebt gevonden kan je gaan downloaden. Druk rechtsboven aan de pagina op het verrekijkertje naast de tekst ‘NZB’. Je wordt nu naar een website gebracht genaamd een nzb zoekmachine.

Wat een nzb zoekmachine is en hoe je daar het beste uit kan halen, laten we je later zien. Selecteer de juiste download, controleer de grootte van het bestand, de naam e.d. Vink het bestand dat je wilt downloaden aan en druk op “create NZB’. Waarschijnlijk wordt het een NZB bestand nu geopend door je usenet download programma, Grabit of SABnzbd.

Zo niet dan moet je vanuit je usenet download programma middels ‘import NZB’, het NZB bestand importeren. Je download begint nu en wordt automatisch uitgepakt en indien noodzakelijk gerepareerd door je newsreader. (Grabit of SABnzbd)

Incomplete bestanden of een download start helemaal niet? Neem een andere nieuwsserver!

Indien het regelmatig voorkomt dat je een bestand niet kan downloaden of een bestanden niet compleet is, moet je een andere nieuwsserver proberen. Sommige nieuwsserver access providers zijn nou eenmaal niet zo goed als anderen. Het is mede daarom een uitstekend idee om eerst een gratis nieuwsserver te proberen.

Kom je er niet uit? Begrijpelijk, het is voor beginners een behoorlijk gedoe! Als je het eenmaal begrijpt is downloaden met nzbserver en een usenet programma echter erg simpel. Vind je het toch helemaal niets of wil je het doodsimpel houden? Probeer dan downloaden met een Spotnet nieuwsserver.