Vanaf 1 april geen Usenet-diensten meer van Ziggo

XSNews - Fast Unlimited Premium

Ziggo kondigde eerder deze week aan dat haar Usenet-diensten vanaf 1 april niet meer worden aangeboden.

Over Ziggo nieuwsgroepen

Ziggo bestaat sinds 2008 en is een van de grootste & bekendste kabelnetbeheerders van Nederland en levert aan ongeveer 3 miljoen huishoudens (televisie, internet, telefoon, etc.).

Nieuwe klanten kunnen al sinds 2015 geen gebruik meer maken van de Usenet-diensten van Ziggo. Klanten die tot dan toe gebruik maakten van een oud Ziggo abonnement, konden de nieuwsgroepen blijven gebruiken. Dit geldt echter slechts tot 1 april 2020.

Wat is Usenet? Wat zijn nieuwsgroepen?

Wat is Usenet? Wat zijn nieuwsgroepen?Usenet is een alternatief voor het World Wide Web, dat op zich al ouder is dan het internet.

Het moet worden opgevat als een groot discussieforum waar de gebruikers binaire bestanden en tekstberichten kunnen versturen of publiceren.

Usenet bestaat uit veel verschillende nieuwsgroepen waarin berichten kunnen worden geplaatst en gelezen. Daar heeft u de mogelijkheid om elk bestandsformaat te openen en te downloaden.

Waarom geeft Ziggo de Usenet-diensten op?

Omdat te weinig klanten gebruik maken van de nieuwsgroepen van Ziggo. Zo heeft de kabelnetwerkexploitant besloten te stoppen met het aanbieden van Usenet-toegang. Klanten hebben vanaf het moment van de overgang geen toegang meer tot de nieuwsgroepen.

Wat gebeurt er met klanten die de nieuwsgroepen/ Usenet willen blijven gebruiken?

Ziggo raadt aan zich te abonneren op een andere Usenet-aanbieder. De operator kondigde ook aan dat klanten hun contracten kunnen opzeggen vanaf 1 april 2020.

Als een voormalige Ziggo-klant een contract afsluit met een andere externe leverancier, blijft de toegang tot het nieuwsgroepen behouden.

Welke aanbieders zijn de beste alternatieven?

Welke aanbieder u moet kiezen hangt volledig af van uw behoeften. Veel Usenet-aanbieders bieden een gratis proefabonnement aan die u zal helpen bij de keuze van de aanbieder. Zo kunt u zelf de aanbieder testen en uitzoeken of deze de juiste is voor u.

Wij hebben voor u een provider overzicht opgesteld waarin u verschillende Usenet-aanbieders naast elkaar kunt vergelijken en de belangrijkste kerngegevens van de aanbieders kunt achterhalen. Met dit overzicht kunt u tijd besparen en een alternatief voor Ziggo vinden.

De beste betaalde nieuwsservers die je gratis kan proberen

ProviderProefperiodeRetentietijdSnelheidGevestigt inPrijzen

XS News
14 dagen zonder downloadlimieten2000 dagenOngelimiteerde snelheidNederlandVanaf € 3,75 Test nu GRATIS!
USENEXT-Logo
30 dagen 30 GB3800 dagenMaximum snelheden tot 800Mbit/sDuitslandVanaf € 7,95 Test nu!
Usenet.NL
14 dagen 10 GB3800 dagenHighspeedSan MarinoVanaf € 8,33 Test nu!

14 dagen geen downloadlimieten3400 dagenOnbeperkte snelheidZwitserlandVanaf € 8,33 Test nu!

 

Probeer een gratis nieuwsserver voordat je gaat betalen!
Als een nieuwsserver provider niet biedt wat je ervan verwacht, zeg je het gratis proefabonnement op en probeer je gewoon een andere gratis provider.

Zijn de Usenet-diensten legaal?

Sommige gebruikers kunnen zich afvragen of de Usenet-diensten wel echt legaal zijn. Het antwoord is dat aanbieders zoals XSNews, UseNeXT, Usenet.org, Easyusenet & Usenet.nl slechts toegang geven tot Usenet. Het is als een telecomaanbieder: de aanbieder levert de diensten aan de klant tegen betaling. Dus de Usenet-diensten zijn legaal. Het kan ook worden vergeleken met de internetdienst. Het is aan de klant om te beslissen voor welk doel hij of zij de toegang gebruikt.

Het bijzondere aan Usenet is dat de IP-adressen niet door de Usenet-serviceproviders worden opgeslagen, wat zorgt voor een grotere anonimiteit van de gebruiker. Alleen gegevens over het gebruikte dataverkeer, bijvoorbeeld hoeveel jij hebt gedownload en hoeveel er nog beschikbaar is worden opgeslagen.